15 Temmuz Şehitleri Spor Salonu açıldı

Yapımı 1.5 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanan ve Elazığ Belediyesi tarafından 15 Temmuz Şehitleri ismi verilen spor salonu, düzenlenen törenle açıldı

15 Temmuz Şehitleri Spor Salonu açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Elazığ Belediyesi tarafından yapımına 1.5 yıl önce başlanan ve 15 Temmuz Şehitleri ismi verilen spor salonunun açılışı gerçekleştirildi.

15 Temmuz Şehitleri Spor Salonu’nda düzenlenen açılış törenine Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Elazığ Milletvekilleri Gürsel Erol, Metin Bulut, Zülfü Tolga Ağar, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Necip Çarıkçıoğlu, İl parti başkanları, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış töreni öncesi değerlendirmelerde bulunan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Bu salon 15 Temmuz Şehitleri Spor Salonu olarak hizmet verecek. 250 şehidimizin her anını, her mücadeleyi burada spor yapan gençlerimiz asla ve asla unutmayacak. 15 Temmuz gerçeği hiçbir zaman unutulmayacak. Elazığ olarak sayın cumhurbaşkanımıza minnettarız ve şükranlarımızı sunuyoruz. Bu salonun bütün spor yapan gençlerimiz için, milletimiz için, Elazığ’ımız için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Elazığ Belediyesi olarak spora her türlü desteğimiz devam edecek” şeklinde konuştu.

Elazığ’ın vatan, millet bağlılığı ile müstesna bir şehir olduğunu söyleyen Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım ise, “Türkiye’de böyle müstesna 5 şehir yazın deseniz ilk sıraya hemen Elazığ’ı yazarsınız. 15 Temmuz’da olduğu gibi hemen meydanlara koşmuş. Hem de bulunduğu bölgede teröre karşı sağlam bir duruş ortaya koymuş, ülkesi için ne gerekiyorsa yapmıştır. Elazığ halkına çok şey borçluyuz. İnşallah bu sorumluluğu yerine getirmek gayretinde olacağız. Bu salondan dolayı Gençlik Spor Müdürlüğü teşkilatını, hem de kıymetli belediye başkanımızı ve onun nezdinde tüm ekip arkadaşlarını tebrik ediyorum” dedi.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ve Ak Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut ise konuşmasında spor salonunun şehre hayırlı olmasını temenni ettiler.

Daha sonra kesilen kurdele ile 15 Temmuz Şehitleri Spor Salonu resmen açıldı.