15 BÖLGE ÖZEL GÜVENLİK BÖLGESİ İLAN EDİLDİ

Terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlar nedeniyle, halkın can ve mal güvenliğinin korunması bakımından girilmesinde sakınca bulunan Elazığ ili sınırları içerisindeki 15 ayrı bölge özel güvenlik bölgesi ilan edilerek girişler yasaklandı.

15 BÖLGE ÖZEL GÜVENLİK BÖLGESİ İLAN EDİLDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Valiliği’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlar nedeniyle, halkın can ve mal güvenliğinin korunması bakımından girilmesinde sakınca bulunan, Elazığ ili Alacakaya, Arıcak, Karakoçan ve Palu ilçe sınırları içerisindeki (15) ayrı bölgede 08 Eylül 2017-22 Eylül 2017 tarihleri arasında Elazığ Valiliği kararı ile (15) gün süre ile özel güvenlik bölgesi ilan edilmiştir. Halkımızın can ve mal güvenliği için; özel güvenlik bölgelerine mülki amir izni olmadan girişler yasaklanmıştır. Kamuoyuna duyurulur” denildi.

Özel güvenlik bölgesi ilan edilen ve girişlerin yasaklandığı bölgeler ise şöyle: Alacakaya-Gortil Yaylası Bölgesi, Alacakaya-Herbite Yaylası Bölgesi, Arıcak-Görese 1 Bölgesi, Arıcak-Görese 2 Bölgesi, Karakoçan-Gazdağı-Karaboğa Dağları Hattı Bölgesi, Karakoçan-Dilektaşı Yaylası Bölgesi, Karakoçan-Akpınar Batısı Bölgesi, Karakoçan-Pilavtepe Bölgesi, Karakoçan Koçyiğitler Köyü Batısı, Karakoçan Başak Yaylası, Karakoçan Velikan Doğusu, Karakoçan Çatılı Bölgesi, Palu Akdağ Bölgesi, Palu-Haydar Yaylası Bölgesi, Palu-Deştibotan Yaylası Bölgesi.