12 Öfkeli Adam 20 Nisan'da İzleyiciyle Buluşuyor

Nisa Yılmaz/ Reginald Rose'un yazdığı, Mahmut Yıldırım'ın yönetmenliğini yaptığı 12 Öfkeli Adam, 20 Nisan'da seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor.

12 Öfkeli Adam 20 Nisan'da İzleyiciyle Buluşuyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezinde 20 Nisan’da tiyatroseverlerle buluşacak olan 2 Perdelik dram, oyuncu kadrosu ve hikayesiyle de dikkat çekiyor.

Alfa Tiyatro Topluluğu, Yukarışehir Tiyatro Kulübü, Mzb Tiyatro Kulübü, Piyes Tiyatro Kulübü, Düşler Tiyatrosu Sanat Kulübü, Almila Tiyatro Atölyesinin hazırlamış olduğu ve 7 yönetmenin rol alacağı oyunda olay örgüsü şöyle gelişiyor; 12 Öfkeli Adam, cinayetle suçlanan bir genç ile ilgili karar vermekle yükümlü 12 jüri üyesinin karar verme sürecini konu ediyor. Latin Amerikalı bir genç adam, babasını öldürdüğü gerekçesiyle cinayetle suçlanır. Sanığın kaybettiğini söylediği bir bıçak ise cinayetin işlendiği odada bulunmuştur, gencin mahkemeye sunduğu savunma zayıftır ve olan biteni duyduklarını söyleyen pek çok tanık vardır. Sanık suçlu bulunduğu taktirde idama mahkum edilecektir. Jüri sonuçları pek de şaşırtıcı değildir: 12 jüri üyesinden sadece sekiz numaralı jüri üyesi Davis 'suçsuz' hükmü yönünde oy vermiştir. Davis’in jüri üyelerini ikna etmeye çalışması esnasında her jüri üyesinin 'suçlu' kararı vermesinin arkasında ise, aralarında yabancı düşmanlığı, kanuna aşırı güven, çoğunluğa uyma, geçmişle hesaplaşma gibi farklı kişisel sebepler olduğu ortaya çıkacaktır.

Yazan

Reginald Rose

Yöneten

Mahmut Yıldırım

Oyuncular

Ferhat Bibal, Yusuf Bölüm, Doğukan Erdoğan, Mahmut Yıldırım, Halil Yüceulu, Emre Karapınar, Mehmet Zülfü Bulut, Ahmet Erdem Kayalı, Orkun Öztürkmen, Mete Demir, Eren Can Genç