12 Mayıs İftar Menüsü

Ramazan sofrasına içimizi serinletecek bir lezzetle başlıyor, kıymalı pideyi ise en ortaya koyuyoruz. Ağızda dağılan, kıvamıyla damakta tat bırakan şambali ile tatlı noktayı koyuyoruz.

12 Mayıs İftar Menüsü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kabaklı Yoğurt Çorba

Malzemeler:

1 çay bardağı bulgur

3 kabak

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yarım demet dereotu (Kıyılmış)

1 yemek kaşığı badem (Küçük doğranmış)

2 su bardağı süzme yoğurt

4 su bardağı ayran

1 diş sarımsak (Havanda ezilmiş)

1 tatlı kaşığı pul biber

Tuz

Yapılış: Bulguru tencereye alıp 3 su bardağı su ekleyin. Yumuşayana kadar haşlayın. Kabakları zar şeklinde doğrayıp zeytinyağında bademlerle birlikte 5 dakika boyunca kavurun. Ocaktan alıp tuz, kıyılmış dereotu ve karabiber ekleyip tatlandırın. Bulgurla birlikte suyunu oda ısısında soğumaya bırakın. Ayran ile yoğurdu ayrı bir kapta iyice karıştırın. Kalan tüm malzemeyi bulgurlu suya ilave edin. Karıştırıp buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.

Kıymalı Pide

Malzemeler:

250 gr dana kıyma

1 salçalık kırmızı biber

1 sarı biber

1 soğan

Çeyrek demet maydanoz

Tuz

Kırmızı pul biber

Hamuru için

2 su bardağı un

Yarım su bardağı ılık süt

20 gr yaş maya

1 yumurta

3/4 çay bardağı eritilmiş tereyağı

1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

Tuz

Karabiber

Yapılış: arife başlarken hamur için; un, süt, yumurta, maya, eritilmiş tereyağı, tuz ve karabiberi karıştırın ve 15 dakika kadar yoğurun. Hazırlanan hamurun üstünü nemli bir bezle örtüp yarım saat bekletin. Bu esnada soğan, maydanoz ve biberleri ufak doğrayın. Tuz ve kırmızı pul biberi ekleyin. Ardından kıymayı da karışıma ilave edip 3 dakika kavurun. Mayalanan hamurdan 4 eşit beze koparın. Oklavayla açıp ortalarına kıymalı karışımdan paylaştırın. Hamurun kenarlarını kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.

Şambali

Malzemeler:

2.5 su bardağı irmik

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı süzme yoğurt

1 paket karbonat

2 su bardağı toz şeker

3 su bardağı su

2~3 damla limon suyu

Yapılış: Şerbeti için toz şeker ve suyu geniş bir tencereye alıp kaynatın. Limon suyunu ilave edip 3-4 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Şambali için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir tencereye alın. Pürüzsüz kıvamlı bir harç elde edinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın.

Harcı hafif yağladığınız bir fırın kabına yayın. Üzerine tuzsuz fıstıkları ilave edip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.

Soğuyan şerbeti sıcak tatlının üzerine dökün. Tatlı şerbeti tamamen çekince dilimleyin.