112 BİNASI ÇÜRÜMEYE Mİ TERKEDİLDİ?

ÜLKEMİZDE YANGIN, SAĞLIK, POLİS, JANDARMA, AFAD GİBİ FARKLI ACİL YARDIM ÇAĞRILARI İÇİN FARKLI  HİZMET NUMARALARINI  (112) ALTINDA TOPLANMASINI SAĞLAYAN SİSTEM İÇİN BİNA YAPILDI AMA HİZMETE GİRMEDEN ÇÜRÜMEYE TERKEDİLDİĞİ İDDİA EDİLDİ

112 BİNASI ÇÜRÜMEYE Mİ TERKEDİLDİ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Değişik numaralarla hizmet veren Sağlık, Polis, Jandarma, AFAD, İtfaiye, Sahil Güvenlik, Orman yangın ihbarlarını 112 numarayla teke indirmeyi hedefleyen projenin binası tamamlandı ama hizmete alınmadan kendi kaderine terk edildi.

PROJE MÜKEMMEL

Bünyesinde; sağlık, itfaiye, jandarma, polis ve valiliklerce gerekli görülen diğer birimlerin aynı mekânda olduğu ve koordinasyon imkânı sağlayan co-location modeli tercih edilerek yapılandırılan bu modelde;  çağrının alınması, olayların takip ve koordinasyonu aynı salon içerisinde bulunan görevliler tarafından yerine getirilmekte.

TEK NUMARA KOLAYLIĞI

Sağlık, yangın, polis, jandarma, AFAD ve diğer alanlarda hizmet veren her bir birimin faklı alanlarda acil çağrı yapılmasını gerektirecek durumlarda vatandaşlarımızın birden çok numara yerine tek bir numara olarak  112’yi tuşlamaları yeterli olacak.

Acil çağrı alındıktan da sonra ihtiyaç duyulacak ilgili tüm ekipler en kısa sürede olay mahalline ulaşarak olaya müdahale ediyor. Böylelikle hem zamandan hem de olası can ve mal kaybının önüne geçilebiliyor.

BİRÇOK İLDE HİZMET VERİYOR

Bugüne kadar; Antalya, Isparta, Afyonkarahisar, Aksaray, Burdur, Denizli, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Mersin, Niğde, Ankara, Balıkesir, Düzce, Hatay, Kahramanmaraş, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Muğla, Sivas, Yalova, Yozgat, İzmir, Bursa, Uşak, Bilecik, Sakarya, Bolu, Nevşehir, Amasya illerinde faaliyete geçen 112 Acil Çağrı Merkezi’nin vatandaşlara en güzel hizmeti veriyor.

BİNA TAMAM HİZMET YOK

Türkiye’nin idari yapısı göz önüne alınarak 81 ilde tüm ilçeleri de kapsayacak şekilde yapılması planlanan 112 acil çağrı merkezi geçtiğimiz yıllarda ilimiz güney çevre yolunda yapımı gerçekleştirildi.

Üzerinden iki yıl geçmesine rağmen binanın hizmete alınmayıp kaderine terk edilmesi tepkilere yol açtı.

112 acil çağrı merkezlerinin teknik altyapı donanımına uygun  modern teknoloji ile inşa edilen binanın kullanılmamasına ve halka büyük kolaylık sağlayacak sistemin hizmete alınmamasına   bir anlam veremediklerini belirten vatandaşlar, bu konuda yetkililerin konunun takipçisi olmasını istiyorlar.