11 Yaşında Yazdığı Kitabı, LÖSEV'e Bağışladı

11 Yaşında Yazdığı Kitabı, LÖSEV'e Bağışladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nisa Yılmaz/ Henüz 11 yaşında, teknoloji bağımlılığını konu alarak kitap yazan Ahmet Aras Ormanoğlu, kitabını LÖSEV’e bağışladı.

Ahmet Aras Ormanoğlu, 2007 yılında Elazığ’da doğdu. Anasınıfına başladığı dönemde çevreye olan duyarlılığı, gözlemleri ve yorumlama becerisi ailesinin ve öğretmenin dikkatini çekti. İlkokul birinci sınıfta ilk kez “Dinozor Maceraları” isimli kitabını yazarak ilk okuyucusu olan ailesi ve arkadaşlarıyla paylaştı. Dördüncü sınıfa geldiğinde “3007” adlı teknoloji bağımlılığını işlediği kitabını yazarak, gelirlerini LÖSEV’e bağışlamaya karar verdi.

İzlediği Kamu Spotu, Kitabın Çıkmasına Yön Verdi

Ahmet Aras Ormanoğlu, küçük yaşta başladığı yazarlık serüvenini şu cümlelerle anlatıyor: “Çocukken dinozorlara oldukça meraklıydım. Sonra kitap okurken, ‘ben niye yazmıyorum ki’ dedim. Çizdiğim dinozor resimlerini birleştirerek, küçük hikaye kitapları oluşturmaya başladım. Öğretmenim de bu yeteneğimi keşfetti. Ben üç sene boyunca bu kitapları yazmaya devam ettim. Öğretmenim üçüncü sene sonunda bir kitap yazmamı istedi, ben de söz verdim yazmak için. Birkaç gün konusunu düşündüm. Bir gün babam televizyon izlerken ne konuda yazacağıma karar verdim. Öncelikle anneme konuyu anlattım, o da tamam dedi. Bu şekilde kitabı yazmaya başladım. Kitabı yazarken bir kaygıyla yazmamıştım fakat televizyonda izlediğim LÖSEV kamu spotunun ardından, kitabımı LÖSEV’e bağışlamaya karar verdim. Bu fikri aileme söylediğimde şaşırdılar ve sevindiler. Kitap yazdığımı gören bazı arkadaşlarım da kitap yazmaya karar verdi. Bir kitap daha yazacağım, Ortaçağ Oyunları adında.”

Aras’tan Akranlarına Öğüt: “Teknolojiye Asılı Kalmak Yerine Arkadaş Çevrenizi Genişletin”

Kitabından bir alıntı yaparak arkadaşlarına öğütte bulunuyor Ahmet Aras; “Siz siz olun teknolojiye asılıp kalmayın, beyni küçültür, sağlığa zarar verir ve radyasyon yayar. Bilgisayarlarınızın başında günde en fazla iki saat zaman geçirin. Onun yerine bol bol oyun oynayın, arkadaş çevrenizi genişletin, yeni insanlar tanıyın. Tembel ve inatçı olmak yerine, dürüst olup insanlara saygı gösterin. Televizyon programlarındaki karakterleri taklit etmek yerine kendiniz olun.”

"Kitabını LÖSEV’e Bağışlaması Bizi Gururlandırdı"

Gazi Anadolu Lisesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği yapan Anne Ebru Ormanoğlu, “Aras, küçük yaşlardan itibaren yeteneğini belli ederdi. Düzgün cümle kurar, olaylara farklı açılardan bakardı. Öncelikle dinozorlara merak sardı. O söyler ben yazardım, kitap haline getirirdik. Sonra öğretmeni Selçuk Yıldırım’ın teşvikiyle, daha uzun bir kitap yazamaya karar verdi. Konuyu kendi belirleyerek, kendi cümleleriyle yazdı. Ben sadece dizgi aşamasına müdahale ettim. Kendi doğumunda bin yıl sonrasını hayal ederek, çocukların daha mutlu olduğu bir dünyada, teknoloji bağımlılığının daha sınırlı olduğu bir dünya yazdı. Kitabını LÖSEV’e bağışlayacağını söylediğinde küük yaşına rağmen sorumluluk bilinciyle hareket etmesi bizleri de gururlandırdı. Bu şekilde Kültür Bakanlığı onaylı ilk profesyonel kitap yazma deneyimini gerçekleştirmiş oldu.”

"Çocuğumuzu Desteklemeye Devam Edeceğiz"

TOKİ Fırat Ortaokulu’nda Beden Eğitimi Öğretmenliği yapan baba Ahmet Ormanoğlu ise; “Aras’ın da annesi gibi kitaplara ilgisi var. Bu konuda özellikle ekarte etti beni. Aras’ın yazmaya olan merakı diğer kitaplarıyla başladı. Öğretmeni de büyük bir şansı oldu. Kitap yazması için çok fazla teşvik etti. Kitabın oluşmasında bizi tamamen Aras yönlendirdi. LÖSEV’e bağışlayacağını söylediği andan itibaren biz daha profesyonel bir şekilde bu kitabı basmak için çaba gösterdik. Sadece belli bir sayıda basarak çevremize dağıttık. İnşallah ileride de devamı gelir. Biz aile olarak, çocuğumuzu bu konuda destekleyeceğiz.” dedi.

"LÖSEV Olarak Aras’a Teşekkür Ediyoruz"

LÖSEV Elazığ İl Temsilcisi Ayşe Kavak, “Aras’ın ailesiyle birkaç ay önce tanıştım. Öğretmenleri sayesinde tanıştık. Selçuk Bey beni aradığında Aras’ın böyle bir kitap çıkarıp, gelirini de LÖSEV’e bağışlayacağını söyledi. Ön görüşmeye gittiğimizde Aras’ı ben orada tanıdım. Onun hayal dünyasını tanıdığımda, kitabın gelirini de LÖSEV’e bağışlayacağını söylediğinde çok duygulandım. Çünkü 11 yaşında bir çocuğun bu kadar büyük bir sorumluluk üstlenmesi bizler için çok güzel. Biz, lösemili çocuklar adına kendisine ve ailesine çok teşekkür ediyoruz. Aras umarım daha güzel yerlere gelir.”