11 Mayıs Ramazan Menüsü

Bugün Ramazan sofrasında birbirinden lezzetli damak tatları sofraya konuk oluyor. Hem pratik hem lezzetli cennet çorbası ve 7'den 70'e sevilen lezzet, patlıcan kebabı sofradaki yerini alıyor.

11 Mayıs Ramazan Menüsü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cennet Çorbası

Malzemeler:

3 yemek kaşığı mısır unu

2 yemek kaşığı tereyağı

1 adet patates

1 adet soğan

5 su bardağı sıcak su

2 su bardağı tavuk suyu

1 çay kaşığı sarımsak tozu

Tuz

Karabiber

Üzeri için:

Toz biber

Sıvı yağ

Yapılış: Öncelikle uygun ebatlı bir tencere içerisine tereyağını alın ve eritin. Tereyağı erimeye başladığında üzerine mısır ununu ilave edin ve 2-3 dakika boyunca kavurun. Soğan ve patatesleri iri bir şekilde doğrayın ve kavurduğunuz mısır unu karışımının içerisine ekleyerek 5 dakika daha kavurun. Sebzeler kavrulduktan sonra sarımsak tozu, karabiber ve tuzu da ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Kavrulan sebzelerin üzerine önce sıcak suyu, ardından tavuk suyunu ekleyin ve ara sıra karıştırarak orta ateşte pişmeye bırakın. Çorba piştiğinde, sebzelerin püre haline gelmesi için blenderdan geçirin. Ardından tekrar ocağa alın ve 2 dakika daha kaynatın. Son olarak sıvıyağı, sos tavasına koyun ve içerisine toz biber ekleyerek kızdırın. Çorbaları kaselere paylaştırdıktan sonra, toz biberli karışımı çorbanın üzerinde gezdirin.

Patlıcan Kebabı

Malzemeler:

2-3 kemer patlıcan

Yarım kg yağlı kuzu kıyma

2 diş ezilmiş sarımsak

1 tatlı kaşığı acı veya tatlı biber salçası

1 tatlı kaşığı domates salçası

Tuz

Karabiber

Kırmızı pul biber

4~5 sivri biber

2~3 domates

İnce lavaş

Yoğurt

Yapılış: Öncelikle kebap için kıymayı derin bir kaba alın. Sarımsakları, salçaları, tuzu ve baharatları kıymanın üzerine ekleyip karıştırın ve iyice yoğurun. Patlıcanları eşit büyüklükte üçe veya dörde bölün. Enine geniş olan şişe önce patlıcanı, daha sonra ceviz büyüklüğünde eti ilave edip, elinizle sıkarak şekil verin. Şişin ucuna kadar sırayla dizin. Kalan şişleri de aynı şekilde hazırlayın. Fırının ızgara bölümünü veya ızgarayı ısıtın. Izgarada kızarıncaya kadar veya fırında 180 derecede yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Biber ve domatesleri közleyin. Servis tabağına lavaşı alın. Üzerine patlıcanlı şişi, közlenmiş domatesleri ve yoğurdu yerleştirin.

Konak Helvası

Malzemeler:

2 su bardağı irmik

Yarım su bardağı sıvı yağ

50 gr dolmalık fıstık

1 litre süt

3 su bardağı toz şeker

Yarım çay bardağı gül suyu

1 çorba kaşığı tarçın

1 çorba kaşığı hindistan cevizi

Yapılış: Fıstığı sıvı yağda kavurun. İrmiği ekleyip 15 dakika daha kavurun ve tencereyi ocaktan alın. Ayrı bir kapta süt, şeker ve gül suyunu karıştırarak ısıtın. İrmiğin bulunduğu tencereyi tekrar ocağa alın. Sütlü karışımı  azar azar ekleyip karıştırarak pişirin. İrmik sütlü karışımı iyice çektikten sonra tencereyi ocaktan alın. Helvayı servis tabağına alıp üzerini kaşıkla düzleyin. Tarçın ve hindistan cevizi serpin.