10 Mayıs İftar Menüsü

10 Mayıs İftar Menüsü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Harput Köftesi

Malzemeler:

2 su bardağı köftelik ince bulgur

500 gr az yağlı dana kıyma

2 soğan

1 demet maydanoz

1 çay kaşığı toz kırmızıbiber

Yarım çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı kuru reyhan

1 çay kaşığı tuz

Sosu için

45 gr tereyağı

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

3 su bardağı su

Yapılış: Soğanlar ve maydanozu temizleyip kıyın. Maydanozun 1 çorba kaşığı kadarını ayırıp kalanı soğanla birlikte çukur bir kaba alın. Kırmızı biber, reyhan, tuz ve karabiberi ekleyip elinizle ovun. Kıymayı soğanlı karışıma azar azar ilave edip yoğurun. Bulguru ekleyip 7-8 dakika daha yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 10 dakika bekletin. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak şekil verin. Her köftenin ortasını parmağınızın ucuyla bastırarak çukurlaştırın. Sos için, tereyağını tencerede eritin. Domates ve biber salçalarını ekleyin. 1-2 dakika kavurup suyu ilave edin. Su kaynayınca köfteleri yavaş yavaş ilave edin. Kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin. 

Şehriyeli Pirinç Pilavı

Malzemeler:

2 yemek kaşığı tereyağı

Yarım çay bardağı arpa şehriye

2 su bardağı pirinç


  1. su bardağı su

Tuz

Yapılış: Tereyağını tencerede eritin. Arpa şehriyeyi ilave edip şehriyelerin rengi dönünceye kadar kavurun. Şehriyeler kahverengileşmeye başladığında pirinci ekleyip 3-4 dakika daha kavurun. Pirinçler hafif şefaflaşmaya başladığında suyu ve tuzu ilave edip kısık ateşte pirinçler göz göz oluncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp üzerini kağıt havlu ile kapatarak dinlendirin. Sıcak servis yapın.

Kazandibi

Malzemeler:

4 su bardağı süt

1.5 su bardağı tozşeker

2 çorba  kaşığı mısır nişastası

2 çorba kaşığı buğday nişastası

2 çorba kaşığı pirinç unu

1 paket vanilya

15 gr margarin

1 çay bardağı file badem

Tepsi için

15 gr margarin

3 çorba kaşığı tozşeker

Yapılış: Mısır ve buğday nişastaları, pirinç unu ve vanilyayı bir kapta harmanlayın. 1.5 su bardağı süt ekleyip çırpma teli ile karıştırın. Kalan süt ve tozşekeri tencereye alın. Kısık ateşte karıştırarak ısıtın. Pirinç unlu karışımı azar azar ekleyin. Muhallebi kıvamını alınca  1 kaşık margarin ve file bademi ilave edin. İyice karıştırıp ocaktan alın. Yuvarlak bir tepsiyi 1 kaşık margarinle yağlayıp 3 kaşık şekeri tepsinin dibini kaplayacak şekilde serpiştirin. Hazırladığınız muhallebiyi tepsiye dökün. Tepsiyi sık sık çevirerek  orta ateşte  15 dakika pişirin. Soğuyunca servis tabağına ters çevirip kare  şeklinde dilimleyin.