1.Tarım ve Hayvancılık Fuarı Elazığ'da Açıldı

Tamer ÖREN - Elazığ'da şuana kadar açılmış olan en büyük fuar  olma özelliğini taşıyan 1. Tarım ve Hayvancılık Fuarı  Elazığ'da açıldı.

1.Tarım ve Hayvancılık Fuarı Elazığ'da Açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 10 bin m² kapalı, 4 bin m² açık olmak üzere toplam 14 bin m² üzerinde kurulan 80 firmanın yaklaşık 180 marka ile katıldığı tarım fuarının açılışına Elazığ Valisi Çetin Oktay KALDIRIM, Ak Parti Elazığ Milletvekili Ejder AÇIKKAPI, Elazığ Belediye Başkanı  Mücahit YANILMAZ, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Genel Müdür Yar. Resul DURMAZ, ETSO Başkanı İdris ALAN, Ak Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan GÜRGÖZE, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

2017 yılı sonu itibariyle tarıma son 15 yılda 105 milyar TL destek verdiklerini söyleyen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Genel Müdür Yar. Resul DURMAZ  “Daha ileri hedeflere varmak için yapılması gereken kaliteli standart, güvenli, talebe uygun sürdürülebilir marka değerlerini pazara sunmak olmalıdır” dedi.

Fuar alanın geçici olarak düzenlendiği hatırlatan ve yeri tahsil ettikleri için İlbank Bölge müdürlüğüne teşekkür eden Elazığ Belediye Başkanı Mücahit YANILMAZ “ Elazığ’ın gerçek anlamda  50 dönümden oluşan Doğukent mahallesinde bir fuar alanı var.  O fuar alanımızı  Ticaret odamız, ticaret borsamız, OSB ve diğer STK’larımız ile birlikte kalıcı bir fuar alanı yaparak Elazığ’ımızda yıl içerisinde daha çok fuarların daha modern şartlarda yapılmasını temin etmiş olacağız” diye konuştu. Tarım ekonomisinde üretmek kadar en az üretileni işlemenin de önemli olduğunu vurgulayan Ak Parti Elazığ Milletvekili Ejder AÇIKKAPI “ Ürettiğimiz ürünü işleyemedikten sonra, onu pazarlayamadıktan sonra çok fazla ifade etmez. Dolayısıyla bugün bu fuarda sektörleri bir araya getirilmesinin de çok önemli bir organizasyon olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla bu organizasyonda emeği geçen sayın valimize, belediye başkanımıza, tarım il müdürümüze gerçekten teşekkür ediyorum. Çünkü; Elazığ’ın bu tür organizasyonlara ihtiyacı var ve bu organizasyonların Elazığ’da çok sık yapılmasına Elazığ’ın ihtiyacı” diye kaydetti.

Tarım ve hayvancılık sektörünün Elazığ için çok önemli olduğunu ifade eden Elazığ Valisi Çetin Oktay KALDIRIM “ Su ürünlerinde gurur duyduğumuz alabalıkta birinci sıradayız. Kanatlı hayvancılık çok önemli bir noktaya geldi. Hayvancılık OSB’nin kurulması ve hayvancılık borsasının da hayata geçirilmesiyle önemli alt yapı sorunları büyük ölçüde çözülmüş olacak” dedi.

Tarım ve hayvancılıkta başarılı olan gelişmiş ülkeler üretimden ziyade üretilen ürünlerine yeni değerler kattıklarını vurgulayan KALDIRIM “Ham maddeyi bir değere dönüştürüyorlar. Bugün Hollanda geliştirdiği bu modellerle yılda 240 milyar dolarlık ihracat yapıyor” diye kaydetti.

Konuşmaların ardından  sonra fuarı düzenleyen  Start fuarcılık tarafından konuşmacılara plaket takdim edildikten sonra protokol üyelerinin katılımıyla fuarın açılış kurdelesi kesilerek fuarın kapısı ziyaretçilere açıldı.