1. Amatör'de fikstür çekildi

Elazığ 1. Amatör Küme Futbol Ligi'nde 2019-2020 Sezonu 19-20 Ekim'de oynanacak olan ilk hafta maçlarıyla başlayacak

1. Amatör'de fikstür çekildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Elazığ 1. Amatör Küme Futbol Ligi’nde 2019-2020 Sezonu fikstürü çekildi. 4 Eylül Çarşamba günü saat 14.00’te Elazığ Amatör Spor Evi’nde düzenlenen fikstür çekimine TFF Futbol İl Temsilcisi Turgut Kılınç, Elazığ ASKF Başkanı Mustafa Gür, Elazığ ASKF Yönetim Kurulu üyeleri ve 1. Amatör Küme’de mücadele edecek takımların başkanları ile antrenörleri katıldı.

Fikstür çekimi öncesi ilk olarak konuşan Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mustafa Gür, “Bu yıl BAL’da 2 takımımız var. 2 takımımızın olmasından dolayı 1. Amatör Küme ile BAL’ı eşdeğerde bitirmemiz gerekiyor. Lisans işlemlerini 11 Eylül’e kadar yapmayan takımlar ligden çıkarılacaklar. Saha sıkıntısı had safhada ilimizde. Hem Elazığspor, hem Belediyespor’umuz maçlarını Gençlik Merkezi sahamızda oynuyor. Bizlerde FÜ Sahası, Yolspor Sahası ve İl Özel İdare sahamızı kullanacağız. Mevcut imkanları en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Gençlik Spor İl Müdürlüğü’müz antrenmanlar için gerekenleri kulüplerimize aktaracak. Yeni tesislerimiz bitecek. Doğukent sahamız ve Sporium 23’un arkasındaki sahalarımızda bitecek. 1. Amatör Küme hayırlara vesile olur inşallah” şeklinde konuştu.

SÜPER AMATÖR GELİYOR!

Önümüzdeki yıldan itibaren Süper Amatör Lig’in uygulanması için Ankara’da girişimlerin sürdüğünü söyleyen Gür, “Evraklarımız şu anda inceleniyor. Bu nedenle detaylar geldikçe kulüplerimizle paylaşacağız. Kriterlerimiz uyarsa önümüzdeki yıl Süper Amatör, 1. Amatör ve 2. Amatör olacak. 10 gün içerisinde netlik kazanacak” dedi.

Saha yönünde bazı zorluklar yaşadıklarını dile getiren TFF Futbol İl Temsilcisi Turgut Kılınç ise, “Bu zorlukları hem berabere göğüsleyerek bazı yollar kat ettik. Tüm takımlarımızın manevi güce ihtiyacı var. Özellikle futbol adına bazı şeyleri değiştirmek istiyoruz memlekette. Saha sıkıntıları yaşıyoruz. Bu sene taşın altına herkes elini sokacak. 14 tane 1. Amatör kulübümüz var bu sezon. BAL’da sezon 30 hafta sürüyor. 1. Amatör’le eşdeğer bitirmeliyiz. Doğru olan neyse onu yapacağız” diye konuştu.

İŞTE TAKIMLAR…

Elazığ 1. Amatör Küme Futbol Ligi’nde 2019-2020 Sezonu’nda mücadele edecek takımlar şöyle; Karakoçanspor, Rüstempaşaspor, Karakoçangücü, Hankendispor, Aksaray Gençlikspor, Kovancılarspor, Yolspor, Hicret Gençlikspor, Abdullahpaşaspor, Şekerspor, Dsispor, Paluspor, Arıcakspor ve Maliyespor.

1. HAFTA PROGRAMI

Gerçekleştirilen fikstür çekimi sonrası Elazığ 1. Amatör Küme Futbol Ligi’nde ilk haftanın fikstürü şöyle oluştu;

Hicret Gençlikspor – Yolspor

Abdullahpaşaspor – Kovancılarspor

Şekerspor – Aksaray Gençlikspor

Dsispor – Hankendispor

Paluspor – Karakoçangücü

Arıcakspor – Rüstempaşaspor

Maliyespor - Karakoçanspor