Kağan İnal

Türkiye'nin Müslüm Babası

Kağan İnal

Bugün Müslüm Gürses’in aramızdan ayrılışının 9. yıldönümü. Özellikle gençlerin zamanında büyük bir tutkuyla dinlediği, aşk acısı çekerken yaralarını sardığı Müslüm Baba şarkıları hala daha her yerde kulaklarımıza geliyor. 

Müslüm Baba’nın hayatının anlatıldığı Müslüm filminden sonra hayran kitlesi iyice çoğaldı. Aşık olduğu bir kadın için onlarca şarkı yazan Müslüm Baba’nın şarkıları yine aşık olduğu ve aşk acısı çeken kişiler tarafından yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Onun yaşadığı zamana denk gelip onun konserine gitmek isterdim. 

Şimdi ki sözde şarkıcıların yanından bile geçemeyeceği bir üstattı kendisi. Eskilerden Müslüm Baba’yı dinleyenlere ağır abi gözüyle bakanlar, onun şarkılarının fanı durumuna geldi bir anda. Hiçbir şekilde siyasete bulaşmaması ve herkes tarafından kişiliğinin çok sevilmesi şimdiki şarkıcılar gibi Müslüm Baba’yı şımartmadı hiçbir zaman.

Müslüm Baba’nın “Ben gelmedim dava için, benim işim gönül işi. Dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim” sözleri Bu duruma istinaden yazılmış gibi. Sevdiği kadına yıllar sonra ulaşmayı başaran ama evlendikten sonra çocuğu olmayan Müslüm Gürses’in yakınlarının kullandığı, “O, hiç baba olmadı. Babası gibi bir baba olmaktan hep korktu. Ama herkes ona baba dedi” cümlesi de her şeyi açıklıyor aslında. Türkiye’nin Müslüm Baba’sını saygı, özlem ve rahmetle anıyoruz.

Tekrar hatırlamak isteyenler için işte Müslüm Baba’nın sevilen birkaç parçası; 
İtirazım Var
Ben İnsan Değil Miyim?
Unutamadım
Tanrı İstemezse
Hangimiz Sevmedik
Aşk Tesadüfleri Sever
Sevda Yüklü Kervanlar
Yıllar Utansın
Bir Bilebilsen
Hasret Rüzgarları


 

Yorumlar 1
Abubekir inal 12 Nisan 2022 19:02

Allah rahmet etsin. Mekanı cennet olsun.

Yazarın Diğer Yazıları